Lars Bisgaard: Christian 2. En biografi.

Lars Bisgaard har skrevet en bog om den danske renæssancekonge, Christian den Anden. Han har skrevet den som en biografi med inddragelse af et europæisk perspektiv og forsøgt at tegne et billede af manden bag myterne.
Myter er der mange af, afhængig af, hvem der har skrevet historien: Fra Christian Tyran med det Stockholmske blodbad, over den vægelsindede konge, som krydsede Lillebælt adskillige gange til den fremsynede Christian 2, der inspireret af Nederlandene styrkede borgerskabet og handelen.
Dette er den hidtil mest vidtfavnende biografi om Christian 2. Lars Bisgaard udnytter blandt andet et hidtil uudnyttet brevmateriale og kommer dermed bedre ind til mennesket bag myterne. Han rydder også op i de mange historie og misforståelser, som knytter sig til kongen.
Bogen indeholder også slægtsoversigter, noter, litteraturfortegnelse, billedfortegnelse, personregister og stedregister. Den er på 448 sider, rigt illustreret.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Udgivelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.