1864 – sønner af de slagne er udkommet

1864Gads forlag har udgivet Rasmus Glenthøj: “1864 – sønner af de slagne”, som er en ny historie om 1864 – et opgør med glansbilledet af det lille fredelige Danmark.

Bogen fortæller blandt andet, hvordan både regering og centrale embedsmænd begik højforræderi, da de forsøgte at gøre Sveriges Karl 15. til dansk konge, mens andre, heriblandt den senere Christian 9, planlagde at genindføre enevælden ved et statskup.

Historien blev ikke bare formet af store ideologiske strømninger; den var også resultatet af tilfældigheder, uheld og enkeltpersoners handlinger, der tilsammen skabte netop den skæbne, som vi i dag kender som danmarkshistorien – og den selvopfattelse, vi kender som danskhed.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Udgivelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.