Scavenius-affæren er udkommet

scavenius-affairenAalborg Universistetsforlag har netop udgivet “Scavenius-affæren. En historie om privatliv, politik og moral i 1800-tallets København” af Lars Andersen med støtte fra bl.a. Alfred Good’s Fond.

Bogen tager udgangspunkt i den skandalesag, som Kultusminister Jacob Scavenius blev hovedpersonen i, da han i 1887 blev beskyldt for dobbeltmoral ved som minister for kirke- og undervisningsvæsen at have besøgt en prostitueret i Knabrostræde samtidig med at han meget kraftigt forsvarede kristen moral og ægteskab mod brandesianisme og fritænkeri. Sagen fik et retsligt efterspil i form af en langvarig injuriesag med politiske undertoner og bestikkelse af vidner.

Bogen diskuterer hele sagens betydning for Jacob Scavenius’ politiske karriere, der endte dramatisk med afskedigelse i sommeren 1891. Bogen belyser også diskussionen om at beskytte offentlige personers privatliv mod at blive brugt som våben i en politisk kamp.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Udgivelser og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.