Visuel historie – tilgange og eksempler

Omslagsbillede til "Visuel historie"

Dette er en antologi, redigeret af Anne Magnussen, Kirstine Sinclair og Casper Sylvest. Formålet med bogen er at introducere historiestuderende og historikere til arbejdet med visuelle kilder.
Antologien kommer dels med historiske eksempler på visuelle materialers brug og påvirkning af regimer, ideologier, følelser og anskuelser gennem tiden, dels metodiske værktøjer og analytiske greb, som historikeren kan anvende for at forstå og analysere visuelle udtryk.
Visuelle udtryk har været brugt til alle tider og burde derfor som en selvfølge indgå som kilder i historiske studier. Det er ikke nogen ny tanke, men den typiske historiker er kun trænet i at arbejde med skriftligt materiale og genstandsmateriale, så det er nyttigt med en introduktion til det store visuelle område, som har fået større og større udbredelse i det seneste århundrede.
Bogen er på 358 sider og er udgivet af Syddansk Universitetsforlag.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Udgivelser og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.