Den legende borgermand. En embedsmands oplevelser i billeder, fotos og ord 1865-1948.

Omslaget til Den legende borgermand

Palle O. Christiansen har skrevet en meget interessant bog om sin farfar, Georg A. Christiansen, der var Kongelig kasserer på Assistenshuset. Bogen giver et sjældent indblik i en københavnsk borgers liv for over 100 år siden. Vi følger ham fra de glade og ubekymrede ungdomsdage til livet som pligtopfyldende embedsmand og familiefar. Trods et rutinepræget arbejde og et mådeligt ægteskab levede Georg et rigt liv, som kan ses af hans fotografier, malerier og notater i dag- og scrapbøger. Forfatteren har ved hjælp af disse efterladenskaber formået at beskrive et almindeligt menneskes hverdagsliv, drømme og erfaringer.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Udgivelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.