Mellem brødre. Dansk-norsk samliv i 600 år.

Omslag til bogen "Mellem brødre"

Gads forlag har i samarbejde med Fondet for dansk-norsk Samarbeid udgivet antologien “Mellem brødre. Dansk-norsk samliv i 600 år”, redigeret af Rasmus Glenthøj og med bidrag fra adskillige danske og norske historikere.
Disse kompetente forskere har hver især bidraget til at belyse konsekvenserne af det politiske og kulturelle samliv inden for landenes lovgivning, institutioner, sprog og kultur. Meget forener de to lande, andet adskiller dem – i vid udstrækning er der i de 600 år foregået en intens gensidig påvirkning.
Også efter adskillelsen mellem de to lande i 1814 fortsatte en slags kulturel union, som fortsatte næsten 100 år, og i denne periode spillede fremtrædende norske kunstnere som Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson og Edvard Grieg en afgørende rolle for kulturlivet i Danmark.
Det er en meget interessant og grundig bog om en meget relevant emne.
Bogen er på 327 sider i smukt udstyr.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Udgivelser og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.