Himmerlandske Bomærker er udkommet

himmerlandske-bomaerkerOle Færch har via Slægtens Forlag og Heraldisk Selskab udgivet en oversigt over Himmerlandske Bomærker fra perioden 1450-1700. Bogen indeholder aftegninger af 552 bomærker fra Himmerland, som jo strækker sig fra Limfjorden til Mariager Fjord og fra Kattegat i øst til Løgstør i vest.

Det er bomærker på segl, som blev anvendt af bønder, herreds-, by- og birkefogeder, skrivere, præster, købmænd og håndværkere ved besegling af tingsvidner, breve, skifter, kvitteringer o.l. Retsgyldigheden af dokumenter blev fra middelalderen og nogle hundrede år frem i tiden bevidnet ved besegling.

Den indeholder også bomærker fra epitafier, prædikestole, gravsten, indbo m.v. samt aftegninger af en del af de seglstamper fra Himmerland, som findes på Nationalmuseet og på Aalborg Historiske Museum.

Ole Færch har også systematiseret beskrivelser af segl, seglstamper, seglstikkere, klassificeret segl og bomærker og identificeret mange af indehaverne af de pågældende bomærker.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Nyheder, Udgivelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.