Helsingør Skifteprotokol 1571-1582 er udkommet

helsingoer-skifteprotokolMichael Dupont har via Kildeskriftselskabet udgivet Danmarks ældste skifteprotokol. Det drejer sig om Helsingør skifteprotokol for årene 1571 til 1582, som han har gennemgået og omhyggeligt transskriberet, så den er nemt tilgængelig for alle interesserede.

Den indgår i rækken af Kildeskriftselskabets tidligere købstadshistoriske udgivelser fra Helsingør, Køge og Malmø. Når skifteprotokoller er bedst, giver de et meget levende indtryk af den tids husholdninger med deres faste ejendomme, løsøre, tilgodehavender og udeståender. Derudover kan man være heldig at få afsløret komplicerede slægtskabsforhold, som ikke fremgår ad anden vej.

Udgivelsen indeholder en oversigt over de dokumenterede skifter, ordforklaringer, personregister, samt selve teksten fra protokollen tilnærmelsesvis præcis som det er nedskrevet for over 400 år siden.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Nyheder, Udgivelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.