“En lumpen stodder” er udkommet

en-lumpen-stodderBo Fritzbøger har via Gads Forlag udgivet “En lumpen stodder – Liv og landskab i 1700-tallets Midtjylland”. Denne bog tager udgangspunkt i Hans Rosborg på Ormstrup Gods ved Bjerringbro. Han levede i årene 1670-1752 og blev blandt andet kaldt for “En lumpen stodder”.

Det er et forsøg på at koble Hans Rosborgs personlige historie til de steder og relationer, som hans liv udspillede sig i, herunder at undersøge, hvordan geografien dengang som nu bar en vigtig faktor i sociale relationer. Bondesønnen og godsejeren Hans Rosborg tilbragte sit lange liv i Jylland, og intet tyder på, at han nogensinde forlod halvøen.

En gennemarbejdet bog på 308 rigt illustrerede sider med noter, henvisninger, person- og stedregister.

Om Poul Steen

Formand for Alfred Good's Fond
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Udgivelser og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.